måndag 1 februari 2016

PASS och PIZZABULLAR

Norge har infört skärpta gränskontroller!

De skärpta gränskontrollerna innebär att alla som reser till och från Norge måste räkna med att det kommer ta lite längre tid att passera gränsen. Generellt måste alla resande vara förberedda på att bli stoppade för personkontroll på alla resor till och från Norge framöver.
Nordiska medborgare ska kunna identifiera sig på ett tillförlitligt sätt: pass, internationellt id, körkort eller annan id-handling med foto. Det bästa resedokumentet är pass, informerar det norska Politidirektoratet. Alltså, vi rekommenderar pass och har du inget behöver du skaffa det. Hur du gör detta står på polisens hemsida www.polisen.se. Det tar ca en vecka så gör det redan nu!

En punkt som togs upp på införträffen och som vi missade att informera om i mailet, var de smaskiga pizzabullarna. Runtom i Skåne kommer det framöver att bakas luftiga, smakrika och näringsrika pizzabullar som du de tre första skiddagarna får ta med dig till backen som lunch. Vi är så tacksamma för dessa skickliga bagare! När vi vid lunchtid träffas vid bussen för att äta blir det också en bra möjlighet att kolla läget med varandra. Hur har det gått för dig idag? Ska vi åka tillsammans på eftermiddagen? Vi är ett läger där vi tar hand om varandra! Vi åker aldrig ensam i backen utan alltid med minst en kompis!
Fjärde dagen äter vi korv med bröd till lunch. Då återstår två dagar - du kan antingen packa din matlåda på morgonen med några bredda smörgåsar eller välja att äta på något lunchställe vid backen. Väljer du det måste du ha med dig pengar till detta.
Det är flera som följer med på lägret som aldrig har åkt skidor tidigare. Mats Böckman är inte bara en skicklig bagare utan även en fantastisk skidåkare och agerar vid behov som skidlärare. Bra va?!
Vi saknar fortfarande några lägerformulär, har du inte fyllt i så gör det idag!

Mvh Rebecka och Joakim

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar